A 2011-es év Masgalano-ja Pier Luigi Olla alkotása, felajánlotta a La Diana Egyesület.
Nyerte a Tarajos sül.Végtelenül finom alkotás a mester, Pier Luigi Olla Masgalano-ja, amelyet a La Diana Egyesület ajánlott fel a 2011-ben futott két Palio legelegánsabb kosztümös szereplőjének. Tökéletesen ábrázolja azt az értéket, amelyet a víz, mint az élet forrása képvisel, valamint évszázadok óta fennálló kapcsolatát Siena városával.

Kalapált ezüst lap fölött kecsesen térdel egy kislány: Siena, egy kőoroszlán szájából folyó vízsugárból iszik. A víz művészi eszközök által is valóságossá válik, mivel Olla mester különleges elképzelése kristályból formázta meg a vizet, a kislány bronzból készült figurájával méginkább kiemelte annak jelentőségét, ezt megtetézi az értékes ezüsttel, ami a színeket és formákat vissza is tükrözi.

Pierluigi Olla képes arra, hogy tömören megmutasson értékeket és jelentéseket, történelmet és hagyományt, és mindezeket belefonja az ősi legendába, amely arról a földalatti folyóról beszél, amelynek neve Diana, és amelynek nevét a Masgalano-t felajánló egyesület viseli.

A dombormű értéke mind a kidolgozásban és technikában, mind az egyesület munkájának ábrázolásában rejlik, amellyel megalakulása óta (1993) a középkori medencék és műemlék kutak, és minden, Sienában fellelhető, a vízzel kapcsolatos legkülönfélébb történelmi, kulturális, építészeti létesítmény tanulmányozását, mentését, ápolását végzik.
     vissza a kezdő oldalra