www.ilpalio.org

- IL PALIO -  
   

INTERNAL SEARCH ENGINE
WRITE THE KEY WORD
ENGLISH VERSION

VERSIONE ITALIANA

VIDEOIl Palio er det traditionelle hestevæddeløb på Piazza del Campo i Siena, Italien. Væddeløbet går tilbage til 1283, men har i sin nuværende form fundet sted fra omkring år 1700. Der findes lignende hestevæddeløb flere steder i Italien, men i Palio’en i Siena er den mest berømte og traditionsrige.
Ud af byens 17 bydele (bydel=contrada) deltager de 10 i palioen, som finder sted hvert år d. 2. juli og d. 16. august. De 10 deltagere er de 7, der ikke deltog året før samt tre, der findes ved lodtrækning. Vinderen modtager en silkebanner (en såkaldt palio, som altså har lagt navn til løbet), og det er en stor ære selvfølgelig at vinde, men også bare at tilhøre den vindende contrada.
Forberedelserne er af uhyre stor betydning for contraderne, de varer i 3 dage før selve dagen. Hestene fordeles ved lodtrækning, og de behandles med overordentlig stor respekt. De velsignes endda i contrada-kirken aftenen før løbet. Der er prøveløb, kirkelige ceremonier, historiske processioner og flere sociale sammenkomster inden for contrada’en. Det er værd at bemærke, at alle contrade kæmper mod hinanden, og alle kneb gælder for at sejre: bestikkelse, sammensværgelser, ja selv doping-skandaler findes også her!
Selve løbet finder sted på Il Campo, hvor der er dækket med sand på en løbebane yderst og sat madrasser op i de skarpe hjørner. Uden for løbebanen er der opsat dyre siddepladser, mens der indenfor er gratis ståpladser. Den historiske procession, hvor alle contrader viser deres dygtigste fanebærere, jonglører og trommere frem, varer omkring 4 timer, mens selve løbet kun varer de omkring 90 sekunder, som det tager hestene at spurte 3 omgange rundt på Campo’en.
Bagefter er der fest i hele Siena - for at fejre sejren, eller bare for at feste!


Along the road to Chianti...                 Wine collection in a medieval cellar in Siena, Italy[email protected]